Trends voor Instagram in 2019

Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen. Dat geldt ook zeker voor Instagram. We hebben vijf trends voor je op een rij gezet zodat je ook dit jaar met jouw merk kunt groeien op dit social media kanaal .

1 Gepersonaliseerde campagnes

Instagram wordt nog persoonlijker. Gebruikersprofielen worden gerangschikt op basis van het aantal likes op een post en de interactie met andere gebruikersprofielen. Op deze wijze krijg je content te zien die voor jou relevant of van toegevoegde waarde is. Vanuit een merk bezien, is dat interessant omdat je met gepersonaliseerde campagnes (nieuwe) volgers aan je bindt en zo het aantal verkopen kunt laten stijgen (social selling). Het merk John Frieda had in 2016 al een vooruitziende blik. De campagne ShadesofMe is een goed voorbeeld van social selling.

2 AR en VR filters voor je eigen merk

Op het laatste Facebook congres lag de focus met name op Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR). Deze technologie begint steeds meer de norm te worden op social media, dus ook op Instagram. Denk aan de vele stickers en GIF’s die je nu al kunt gebruiken om je merk onder de aandacht te brengen. Maar het maken van je eigen merk-GIF’s en stickers gaat populairder worden.

3 IG Shopping

Naar verwachting komt er binnenkort een aparte Instagram app op de markt die zich gaat richten op online winkelen. Gebruikers van Instagram kunnen dan producten van hun favoriete merk direct binnen de app kopen. Dit is een positieve ontwikkeling waarmee je je e-commerce activiteiten uit te kunt breiden. Totdat dit er is, kun je natuurlijk doorgaan met het taggen van je producten in je posts en Stories. Werk je met het planningsprogramma Later, maak dan gebruik van de Linkin.bio feature voor een gebruiksvriendelijke shopping experience.

4 Nano influencers aan zet

Mond-tot-mond reclame wint het nog steeds altijd boven andere manieren van reclame maken.
Dat betekent dat je als merk op zoek moet gaan naar influencers die authentiek zijn, midden in de doelgroep staan en een band hebben met hun volgers. Kortom, een influencer die een sterke groep van 100 tot maximaal 5.000 volgers. Deze ambassadeurs worden ook wel nano-influencers genoemd. Dus advies is: ga op zoek naar nano-influencers die achter jouw merk staan en jouw boodschap kunnen en willen delen met hun achterban.

5 Leg meer nadruk op User Generated Content (UGC)

Heb je het budget niet om een campagne op te zetten met een influencer?
Richt je dan op het maken van content die deelbaar is. Jouw klanten vinden het vaak leuk om foto’s te maken van of met jouw product. Vooral als dit zich er zich goed voor leent. Als merk krijg je authentieke beelden die kunnen zorgen voor een hogere conversieratio. En je krijgt foto’s die je zelf weer kunt hergebruiken voor je eigen feed. Creëer daarom een goede hashtag, moedig je klanten of volgers aan om deze te gebruiken in hun posts of Stories (zelfs andere social media) en re-post de beste content op jouw profiel. Meer informatie over hoe je Instagram het beste kunt inzetten voor jouw merk? Stuur een mail naar info@brownishblue.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *